top of page

KIRURGI

Klinikken har en moderne og velutstyrt operasjonsavdeling med gassanestesi, oksygenmaskin og overvåkingsutstyr som måler vitale parametre hos pasientene under operasjonene. 

 

Begge våre veterinærer har lang erfaring innen smådyrkirurgi og utfører alt av rutinebløtvevsoperasjoner, som sterilisering, kastrering og fjerning av jursvulster/andre svulster.  I tillegg utføres akutte operasjoner som feks livmorbetennelse, keisersnitt, magedreining, fjerning av fremmedlegeme i tarm, fjerning av urinsten med mer. 

 

Alle våre kirurgiske pasienter undersøkes grundig av en av våre veterinærer før de legges i narkose. Ofte anbefaler vi også en blodprøve før operasjonen for å utelukke annen underliggende sykdom som kan ha betydning for anestesien, som feks nedsatt nyre-/leverfunksjon eller økt blødningstendens. 

 

Vi benytter gassanestesi, den sikreste typen anestesi for smådyr. Èn veterinær har ansvar for anestesien under operasjonen og monitorerer pasienten fortløpende under hele inngrepet. Alle våre pasienter er i tillegg koplet opp mot avansert overvåkingsutstyr som måler blodtrykk, pust og puls for å kunne fange opp eventuelle endringer på et tidligere stadie. 

 

Smertelindring er en viktig del av oppfølgingen av alle kirurgiske pasienter både før, under og etter selve operasjonen. Smertelindringsprotokollene tilpasses det enkelte individet.

 

Rolige omgivelser under oppvåkning bidrar til at pasienten ivaretas på en optimal måte. Etter operasjonene overvåkes de kirurgiske pasientene våre til de er stabile nok for hjemsendelse. I de fleste tilfeller er det behov for ett eller flere oppfølgingsbesøk etter operasjonen for å forsikre oss om at alt går som det skal med tanke på at sårheling og restitusjon.

 

bottom of page