top of page

Egne Katterom

Den lille dyreklinikken_svarthvit_victor

Katter er følsomme av natur og liker seg best i sine vante omgivelser. En del katter opplever derfor det å skulle dra til dyrlegen som veldig stressende. Både bilturen til og fra klinikken, håndtering i forbindelse med undersøkelser, og sist men ikke minst lukter inne på klinikken kan være ting som gjør at pus føler seg ukomfortabel. Hos oss har vi fokus på å prøve å gjøre dyrlegebesøket til våre kattepasienter så behagelig som mulig.

 

Vi prøver alltid først å gi kattene tid til å selv komme ut av transportburet og lar de få litt ekstra tid til å akklimatisere seg og venne seg til å være på et nytt sted før vi går i gang med selve undersøkelsen. Hvis de er veldig engstelige hender det at vi velger å ta av lokket på buret og undersøker de så langt det er mulig mens de fortsatt ligger i buret. I noen tilfeller vil det beste for katten være å få en lett bedøvelse, slik at vi kan få gjort alle de nødvendige undersøkelsene. 

 

Noen katter kan også bli litt ekstra stresset hvis de kjenner lukten av hund. Vi har derfor egne rom for katter, hvor hunder ikke har adgang. I tillegg bruker vi beroligende feromoner (kattespesifikke duftstoffer) inne på katterommene våre for å legge forholdene mest mulig til rette for våre kattepasienter.

"Hos oss har vi fokus på å prøve å gjøre dyrlegebesøket til våre kattepasienter så behagelig som mulig".

bottom of page